Voiko kumppanin kiittäminen pelastaa suhteesi?

Tervehdys,

lupasin julkaista parin viikon välein ideoita joilla piristää / vahvistaa parisuhdetta. Aloitetaan erittäin yksinkertaisella asialla, nimittäin kiitollisuuden osoittamisella kumppanille. Tutkijoiden mukaan näinkin helppo asia voi nimittäin parantaa parisuhteen laatua. Se, kun tunnet kumppanisi arvostavan sinua vaikuttaa tutkijoiden mukaan suoraan siihen, miten ajattelet suhteestanne, miten sitoutunut siihen olet ja miten uskot sen kestävän.

Kiitollisuutta voi kuitenkin ilmaista monella tavalla. Joidenkin toisten tutkimusten mukaan se, miten aitona vastaanottaja kiitoksen kokee vaikuttaa suurelta osin siihen miten paljon ”onnellisuusvaikutusta” kiittämisellä on suhteeseen. Mitä enemmän vastaanottaja uskoo toisen oikeasti olevan kiitollinen, sitä enemmän se kasvattaa suhteen onnellisuutta.

Käytännössä kiitollisuuden osoittamisen voi tietysti aloittaa yksinkertaisesti kiittämällä kumppania. Syitä kiittämiseen varmasti löytyy, oli se syy sitten kuinka pieni tahansa. Tällä tavalla pystyy myös aloittamaan suhteen parantamisen ”yksipuolisesti” ilman että kumppanin tarvitsee tehdä mitään. Mikäli suhteessa siis sattuu olemaan esimerkiksi hieman viileämpi jakso menossa. Niin tai näin, hukkaan kiitos tuskin koskaan menee, eikä vaiva ole suuri. Ei siis muuta kuin kiittämään!

Palataan asiaan,
Pullapoika

Lähteet:
https://www.sciencedaily.com/releases/2015/10/151021170814.htm
http://www.prevention.com/sex/marriage/gratitude-keeps-your-relationships-going

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*