Luettua: Kama Sutra – rakastunut mies & aistillinen nainen

Sivistääkseni itseäni, tartuin tällä kertaa parisuhdekirjallisuuden klassikkoon, Kama Sutraan. Toki myönnettäköön heti alkuun, että tässä vaiheessa kyse oli vain versiosta, johon oli ”poimittu parhaat palat erikseen miehen ja naisen kirjaksi”. Lukukokemus oli kuitenkin mielenkiintoinen ja herätti ajatuksia.

Kirja koostui siis kahdesta erillisestä pienestä kirjasta, joista toisen nimi oli Rakastunut mies ja toisen Aistillinen nainen.

Rakastunut mies

Vaikka Kama Sutra tunnetaan yleensä lähinnä seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvästä sisällöstä, alkaa tämä kirjanen yhteiskunnallista elämää koskevilla ohjeilla. Jo tässä vaiheessa käy tietysti ilmi, että kirja on kirjoitettu varsin erilaiseen maailmanaikaan. Silti asiaa pohdittuani päädyin siihen lopputulokseen, että ohjeista voi poimia paljon sellaista jota voi soveltaa myös nykypäivänä. Tämä sama pätee mielestäni läpi kummankin kirjan, kun vain malttaa miettiä miten asioita nykypäivänä soveltaa.

Kun yhteiskunnalliset ohjeet esimerkiksi keskustelutilaisuuksien järjestelystä on käyty läpi, siirrytään viettelyn taitoon. Tässä kohtaa käsitellään mm. sitä, millaiset naiset ovat alttiita viettelylle ja missä tilanteissa voi kääntyä naimisissa olevan naisen puoleen. Viettelyetiketin perään käsitellään naisen ajatusmaailmaa ja valloittamista.

Ennen siirtymistä rakastelu-osioon, voi itse kukin poimia vinkkejä oman kumppaninsa siveyden vartiointiin kuninkaallista haaremia koskevasta luvusta. ”Lemmenvaloja” puolestaan voi kirjan mukaan vahvistaa rakastavaisten riidoilla. Harkitsisin silti nykypäivänä useampaan kertaan, ennen kuin aloittaisin riidan tahallisesti esimerkiksi sanomalla entisen kumppanin nimen ääneen kesken lemmenleikkien. Ehkä olen vain pelkuri…

Itse seksuaalista kanssakäymistä käsitellään kirjassa monipuolisesti. Osansa erilaisten yhdyntätapojen lisäksi saavat niin halaaminen ja suutelu, kuin pureminen, raapiminen, lyönnit ja huudotkin.

Yrittäessäni miettiä, mistä kirjan klassikkostatus kumpuaa, päädyin yhä uudelleen ajatukseen, että vaikka kirjassa käsitellään myös yksityiskohtaisia tekniikoita, on kokonaispainotus mielestäni kuitenkin kokonaisuudessa. Eli myös kaikessa mitä tapahtuu sängyn ulkopuolella, korvien välissä ja tunnelmassa ylipäätään.

Aistillinen nainen

Toisen kirjasen anti jää mielestäni parisuhteen kannalta ensimmäistä laimeammaksi. Osittain tämä saattaa johtua tietysti allekirjoittaneen sukupuolesta, mutta uskoisin naisen kirjaan verrattuna varsin erilaisen aseman yhteiskunnassamme vaikuttavan tähän myös vahvasti. Kurtisaanitarinoistakin voi toki ammentaa jotain parisuhteeseen, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun kerrotaan ”kuinka päästä hänestä eroon” siirrytään Parisuhdekonditorian näkökulmasta hieman väärälle aihealueelle. Toki tässäkin vaiheessa voi vähintäänkin miettiä miten ei kannata toimia.

Kirjan lopussa, kun mies on pyydystetty, häneltä on kynitty rahat ja lopulta päästy hänestä eroon, käsitellään myös erilaisia rakasteluasentoja. Vaikka netistä nykypäivänä löytyy paljon tätä kirjaa parempia idealähteitä, voi tästäkin kirjasta koittaa kerätä tähän liittyen joitain ideoita. Erityisesti mikäli seksuaalinen kanssakäyminen tuntuu kangistuneen samaan kaavaan lauantaista toiseen.

Yhteenveto

Koska kyseessä on tiivistelmä alkuperäisestä teoksesta on lienee luonnollista, että kirjan luettuani jäin kaipaamaan alkuperäistä teosta käsiini. Tällaisenakin kirja antanee kuitenkin kuvan siitä, mitkä ovat Kama Sutran suurimmat ansiot. Tämän perusteella lukisin niihin jo edellä mainitun kokonaisvaltaisen aiheen käsittelyn ja tietynlaiseen tunnelmaan panostamisen. Niinpä kirjaa voisikin mielestäni suositella kumppanin kanssa yhdessä luettavaksi ja keskustelun sekä halujen herättäjäksi.

Loppuun haluan vielä nostaa poimintana yhden lainauksen kirjasta. Tämä kohta on mielestäni erityisen hyvin sanottu ja sitä kannattaa jäädä pohtimaan hetkeksi: ”…rakastelussa tulee ottaa huomioon ihmisten erilaiset mieltymykset heidän leikkiessään rakkauden lukemattomia leikkejä…”

Pullapoika

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*