Parisuhdeseksin elämänkaari

Parisuhde ja seksi lienee useimmille ajatuksia ja tunteita herättävä aihe. Valittajia aiheeseen liittyen löytyy keskustelupalstoilta paljonkin, oman tilanteensa hehkuttajia hieman vähemmän. Erinäisiä keskusteluja jälleen luettuani, päätinkin listailla parisuhteen elämänvaiheita nimenomaan seksin näkökulmasta. Listasta tuli seuraavanlainen.

 

Seurusteluvaiheessa kaikki on uutta ja jännittävää. Seksiä on naapureiden mielestä liikaakin. ”Meille ei kyllä käy niin kuin muille, vaan seksielämämme pysyy vireänä aina ja ikuisesti.”

Lapsia toivottaessa seksi muuttuu suunnitelmalliseksi. ”Ajoitus ja asento ovat kaikki kaikessa.”

Pikkulapsivaiheessa väsymys vie voiton. ”Seksi kyllä palaa kuvioihin, kunhan yöt eivät enää mene lasten kanssa valvoessa. Tämä kuuluu tähän elämänvaiheeseen ja on vain väliaikaista.”

Ruuhkavuosina vanhempien tankki on tyhjä. Illalla ei yksinkertaisesti enää jaksa. ”Kyllä se helpottaa sitten, kun lapset eivät enää vaadi niin paljon huomiota, työt eivät vie kaikkea energiaa ja saadaan asuntolainaakin vähän pienemmäksi.”

Talon täyttyessä teineistä seksin harrastaminen on mahdotonta. ”Eiväthän nuo koskaan nuku ja mitä ne miettivät jos kuulevat. Mutta kohta kun ne muuttavat pois…”

Tunnetaanko me vielä toisemme? ”En tiedä – mietitään sitä myöhemmin kun olen käynyt ensin hoitamassa dementoituneiden vanhempieni asiat.”

Vanhempien hautaamisen jälkeen on vihdoin rauha maassa ja aikaa myös kumppanille. ”Eikö tämä enää nykyisin seiso?”

 

Kuten huomaatte, listasta tuli hieman lohduton, vaikkakin tietysti hieman pilke silmäkulmassa kirjoitettu. Keskusteluja lukiessani toivon aina suuresti, että suurin osa pareista noudattaa ohjetta ”keill’ onni on, he onnen kätkeköön”. Pyydän kuitenkin itse kutakin pohtimaan hetken miten lista muuttuisi, jos jokaisessa elämänvaiheessa ympäristöstä riippumatta priorisoisi parisuhteen ykköseksi? Ehkä jopa osoittaisi sille omalle elämänkumppanille, että hän on vielä haluttava. Ja järjestäisi tavalla tai toisella aikaa ja tilaisuuksia myös seksielämälle. Helpottaisiko se muutakin jaksamista läpi elämän? Tekisikö se elämästämme onnellisemman?

 

Pullapoika

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*